Cultiu de bolets amb substrats productors a punt per florir

Instruccions d’ús general

Els substrats productors són la forma més fàcil, ràpida i còmoda de cultivar boles a casa. A Bolets de Soca et proporcionem el substrat sembrat i incubat amb la varietat de bolet escollida apunt per florir. Busca l’espai adequat a casa teva i en pocs dies disposaràs de bolets frescos, 100% naturals i amb totes les propietats organolèptiques pures de cada espècie.

Vàlides per les següents varietats

Atenció: Aquestes instruccions no són aplicables al xiitake (Lentinula edodes). Per a les instruccions del xiitake visiteu aquest enllaç.

El substrat s’ha d’obrir de seguida que ens arriba a les mans. Si volem retardar la floració uns dies el podem guardar refrigerat entre 1° i 3 °C.

Tenint en compte les variacions entre les diferents espècies (consulteu la fitxa específica de cada varietat per aplicar correctament els seus paràmetres), un substrat productor té un cicle de vida de 12 a 20 setmanes. Pot fer d’1 a 3 o més florides, amb cicles de floració aprox. cada 15-25 dies. Les collites disminueixen en quantitat a cada florida, essent la primera la més important (fins al 50% del total de bolets).

Opció 1: Tallem la part superior de la bossa

Sac productor

Instruccions per al cultiu

 • El primer dia, talleu la part superior de la bossa tal i com indica el dibuix. (No treure mai el substrat completament de la bossa)
 • Ruixeu cada dia el substrat amb un polvoritzador amb aigua (pot ser de l’aixeta).
 • Passats uns dies apareixeran unes petites protuberàncies, són els futurs bolets.
 • Deixeu creixer els bolets mantenint la humitat relativa adequada (min. 85%)
 • Collir els bolets un cop desenvolupats vigilant de no arrencar substrat, talleu-los ben arran i no deixeu restes.
 • Si també apareixen protuberàncies per als costats, podeu obrir amb un cúter o estisores una petita finestra per tal que puguin sortir.
 • Seguiu ruixant el substrat i espereu al següent cicle de floració (fins a 3).
 • Un cop exhaurit el substrat, el podem dipositar al contenidor de matèria orgànica o enterrar-lo a l’hort o jardí.

Condicions que ha de complir l’espai de cultiu (consulteu la fitxa específica)

 • Temperatura de 12 a 20 ºC
 • Humitat del 80% al 95%
 • Un mínim de claror (mai el sol directe)
 • Espai ventilat però sense corrent d’aire
 • És aconsellable construir un petit hivernacle amb una bossa transparent col·locada cap per avall i amb forats per ajudar a mantenir la humitat òptima durant tot el procés.

Opció 2: Realitzem talls laterals a la bossa

Per aquesta segona opció, seguirem exactament els mateixos punts i consells que l’opció 1. La diferència serà que no obrirem la bossa per la part superior, sinó que practicarem de 5 a 10 talls pels laterals de la bossa, lloc per on sortiran els bolets.

Aquesta tècnica està especialment indicada per espècies com la greixa d’agulles (Hericium erinaceum), i possible per a les varietats més agressives, com la gírgola (Pleurotus ostreatus), la gírgola rosa (Pleurotus salmoneostramineus) i la gírgola groga (Pleurotus citrinopileatus).

Fotos de substrats en diferents fases de floració

Fes clic a la imatge per ampliar.

 

Pots veure més fotos de substrats florits a l’apartat “la fotos”, i al nostre compte d’Instagram.

 

Productes relacionats